Събота, 09 Март 2019 13:50

  Международен фестивал "Акордеомания 2019"

  Международен акордеонен фестивал „Акордеомания“ е платформа за оживен творчески и интелектуален обмен между международно признати творци и преподаватели с млади и талантливи музиканти от цял свят, на които ще предложат нови идеи, възможности за творческо израстване и изграждане на контакти за бъдещи професионални кариери.

  Концерти в рамките на фестивала ще изнесат Юрий Шишкин (Русия), Пламен Димитров и Ангел Чакъров. Те ще представят на публиката  неограничените приложения на акордеона в различните жанрове на музикалното изкуство.

   

  Фестивалът включва още:

  Международен акордеонен конкурс „Акордеомания“ в 13 категории, разпределени в 4 направления: класическа музика, забавна музика, фолклор и камерна музика. Конкурсът ще завърши с Гала концерт на победителите от всяка възрастова категория.

  В Международен акордеонен конкурс „Акордеомания“ за първи път в България ще бъде проведена официална селекция на изпълнители за  Trophée Mondial (Световен трофей), организиран от Confédération Mondiale de l’Accordéon (Световна конфедерация на акордеона).

  Новото, което отличава конкурсa в категория фолклор, са изискванията към акордеонистите да представят не само своите умения като солисти, но и способност да съпровождат изпълнението на народни певци и инструменталисти, което ще спомогне за изграждането на подготвени акордеонисти-корепетитори, необходими на българският песенен, инструментален и танцов фолклор.

  Международно жури от Русия, Франция, Сърбия и България ще оценява участниците в конкурса.

  Международна акордеонна академия предлага майсторски класове на педагози и изпълнители с международна известност – Юрий Шишкин  (Русия), Фредерик Дешамп (Франция) и Пламен Димитров - фолклор, България.

  Концертите и Международен акордеонен конкурс „Акордеомания“ са със свободен достъп за гости и  общественост.

  © 2024 „Акордеомания Арт“ Сдружение. Всички права запазени.