Сряда, 28 Юни 2023 07:28

  Международен акордеонен фестивал Акордеомания 2023

  Международен акордеонен фестивал Акордеомания 2023, 29 юни - 2 юли се организира от Сдружение Акордеомания Арт с партньорството на НУИ "П. Пипков" - Плевен.
  Акордеонният фестивал е единственото събитие в България, което предлага - конкуренция (международен и национален конкурс), обмяна на опит (международна Акордеонна академия), концерти  и творчески контакти с едни от най-големите имена в акордеонното изкуство.

  Третото издание на Международен акордеонен фестивал Акордеомания се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Участие ще вземат световно признати творци, преподаватели и талантливи музиканти от Германия, Испания, Молдова, Украйна, Сърбия, България, Босна и Херцеговина. В Международен акордеонен конкурс „Акордеомания“ участниците ще се конкурират в три направления - класика, камерна, виртуозна и забавна музика.

  Национален акордеонен конкурс „Акордеомания“ включва раздел Класика, а от тази година и раздел Фолклор. В двата раздела Лауреатите получават едногодишни стипендии и финансово подпомагане за майсторски класове по Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби таланти 2023 на Министерство на културата.

  На 29 юни 2023 г. 19:30 ч.-  ще се състои церемония по откриването на Международен акордеонен фестивал „Акордеомания“ 2023 г. с концерт - Раду Ратои (Молдова).
  На 1 юли 2023 г., 18:00 ч. фестивалът ще завърши с гала концерт на лауреатите от Международен и Национален конкурс "Акордеомания" 2023.
  място: Зала "Божко Шойков", Национално училище по изкуствата "Панайот Пипков" - Плевен.

  Прочетена 129 пъти
  © 2024 „Акордеомания Арт“ Сдружение. Всички права запазени.